Stijlvol wonen: inspiratie & raamdecoratie

Puur, warm en tijdloos. Stijlvol wonen is een woonstijl dat jaren meegaat. In dit blog vind je boordevol inspiratie en ideeën om je interieur een chique boost te geven. En dan met name de raamdecoratie die past binnen deze woonstijl. Laat je inspireren door de prachtige foto’s en kijk binnen bij stijlvolle interieurs.​

Binnenkijken bij stijlvol wonen interieurs

Kijk binnen in verschillende stijlvolle interieurs met diverse soorten raamdecoratie. Van shutters, jaloezieën en rolgordijnen tot inbetween en verduisterende gordijnen. 

1. Harmonieus geheel met shutters

Creëer eenheid in je stijlvolle interieur. Shutters worden geheel op maat gemaakt en zijn geschikt voor veel verschillende soorten ramen: dakramen, draai-kiepramen en ramen in speciale vormen, zoals rond, vierkant, driehoek of een halve maan. Je kunt de raambekleding kiezen die het beste bij de functie van het raam past en toch een eenheid vormen.

Kies de juiste kleur

Als je veel grote raampartijen hebt of er veel licht binnenvalt, kun je gerust kiezen voor een donkere kleur. Wil je de kamer groter laten lijken of heb je minder lichtinval, dan kun je het beste voor een lichte kleur kiezen. Het is dus belangrijk dat je goed kijkt naar de grootte van een ruimte en de lichtinval.

2. Symmetrie met jaloezieën en rolgordijnen

Een symmetrische indeling wordt al jarenlang toegepast en geeft je interieur iets chic en statig. Als je twee ramen naast elkaar hebt in een ruimte kun je dezelfde raamdecoratie toepassen bij beide ramen. Kies hierbij voor houten of aluminium jaloezieën of rolgordijnen. Beide soorten raamdecoratie zorgen voor voldoende lichtinval en hebben een rustige en stijlvolle uitstraling. Ook wanneer ze voor meerdere ramen worden gebruikt in eenzelfde ruimte. Symmetrie werkt altijd.

3. Gordijnen in rustige kleuren en stoffen

Rustige kleuren zijn tijdloos. Je word ze minder snel beu en ze geven een luxe en open uitstraling. Kies daarom voor een sober kleurenpalet in je stijlvolle interieur. Door accenten in kleur toe te voegen, maak je het geheel levendig. Kies bijvoorbeeld voor gordijnen als raambekleding. Gordijnen zijn in vele mooie tinten van wit, zwart en grijs leverbaar. De lange gordijnen die reiken van plafond tot vloer voegen warmte toe in je huis.

Heb je nog een vraag over welke raamdecoratie passend is in de woonstijl stijlvol wonen? Of wil je graag meer inspiratie opdoen over het inrichten van jouw woning en de stoffen en materialen van de raambekleding in het echt ervaren en voelen? Kom eens langs in één van onze showrooms. Onze productspecialisten kijken graag met je mee en geven advies over raamdecoratie op maat voor jouw stijlvolle interieur.

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen

ADVIES NODIG?
WIJ STAAN VOOR JE KLAAR!

Heb je hulp nodig bij het plaatsen van je bestelling? Wij zijn er voor je!
Daarom hebben we al meer dan 1000 tevreden klanten.

Bel +31 (0) 180-555 900 voor onze klantenservice.
Of start de livechat

Als eerste op de hoogte! Ontvang onze maandelijkse e-mail met de laatste acties en leuke inspiratie.

2001 - 2021 | Inhuis Plaza B.V.
Beoordelingen door klanten: 4.7 / 5 | 1670 reviews