Raamdecoratie voor openslaande deuren

Inbetween gordijnen Vadain

Openslaande deuren zorgen voor veel natuurlijk licht in je kamer. Tegelijkertijd zorgen ze ook voor minder privacy. Welke raamdecoratie kies je en hang je het vóór of op je deur? In dit blog lees je verschillende mogelijkheden voor openslaande deuren of een schuifpui.

Deuren met ramen zijn een bron van natuurlijk licht in je kamer. Tegelijk zorgen ze vaak ook voor meer inkijk. Bij het kiezen van raamdecoratie voor een openslaande deur kun je kiezen voor raamdecoratie die voor de deur hangt of op de deur zelf bevestigd wordt. 

Meest gekozen

De populairste raamdecoratie voor openslaande deuren:

Houten jaloezieën INHUIS
Jaloezieën
gordijnen openslaande deuren
Gordijnen
shutters openslaande deuren
Shutters
duettes openslaande deuren
Duette Shades
Zwarte houten jaloezieën INHUIS
Jaloezieën
Gordijnen Vadain
Gordijnen
shutters openslaande deuren
Shutters
Luxaflex-duette-shades-woonkamer
Duette shades

Openslaande deuren worden vaak intensief gebruikt. Wil je raamdecoratie op de deur plaatsen? Dan kun je het beste kiezen voor raamdecoratie met staaldraad geleiding, ingespannen raamdecoratie of raamdecoratie die je direct op het raam bevestigd door middel van plakstrips. Ideaal, want de raamdecoratie klappert minimaal wanneer je de deur opent of wanneer er een windje waait. Wil je juist de raamdecoratie voor de deur hangen? Dan is er genoeg keus! Lees snel welke raamdecoratie je kunt gebruiken voor openslaande deuren en doe inspiratie op!

1. Jaloezieën voor openslaande deuren

Jaloezieën zijn tijdloos en prachtig in iedere woonkamer of interieur. Door je persoonlijke afwerking bepaal je of ze een stoere of robuuste uitstraling hebben of een rustige en klassieke uitstraling. De lamellen zijn namelijk in diverse breedtes en in tal van kleuren te bestellen. Kies je voor houten jaloezieën of aluminium jaloezieën?

Montage: op de deur of op de muur / in het kozijn

Wil je de jaloezie op de deur zelf plaatsen met spandraad zijgeleiding? Dan raden we je aan om een jaloezie met de maximale lamelbreedte van 25mm te kiezen. Lamellen met een breedte van 50mm komen in de knel met de deurklink. 

Populaire jaloezieën voor openslaande deuren:

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!
INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist
Annemiek

2. Gordijnen voor openslaande deuren

Gordijnen zijn echte sfeermakers en kunnen in elke situatie worden toegepast. Heb je openslaande deuren waarvoor je het daglicht wil filteren? Dan zijn gordijnen de ideale oplossing.

Je kunt kiezen voor vitrage en inbetween gordijnen, overgordijnen of verduisterende gordijnen. De gordijnen worden vaak op de muur of aan het plafond bevestigd middels een rails of roede.

Montage: op de muur of aan het plafond.

3. Plissés voor openslaande deuren

Duette Shades Luxaflex

Duettes zijn luchtig en filteren het daglicht in je kamer. De dupli ingespannen kun je samenstellen met spandraadgeleiding en klemsteunen of met een gemakkelijke plakstrip. Je bedient het plissé eenvoudig met een handgreep. Door het spandraad kan de raamdecoratie niet klapperen door bijvoorbeeld tocht.

Daarnaast kun je ook kiezen om de plissés voor de deur te plaatsen. Omdat plissés licht zijn en het systeem weinig ruimte inneemt, blijft er ook in opgetrokken stand een klein pakket over. Hierdoor zitten ze niet in de weg, wanneer je door de deur naar buiten wil.

Kies je voor het top down bottom up systeem, dan kun je de duettes zowel aan de boven- als onderkant bedienen. Ideaal om de lichtinval af te stemmen zoals jij het wilt. 

Montage: op de deur en in of op het kozijn

Populaire duette shades voor openslaande deuren:

4. Shutters voor openslaande deuren

Shutters zijn geschikt voor alle type ramen en deuren. De shutters worden op het kozijn rondom de deur gemonteerd. De shutters klap je gemakkelijk opzij om de deur te kunnen openen. 

Bij meerdere deuren kunnen de shutters in een vouwrail worden geplaatst worden. Dit is vooral bij bredere shutters met meerdere luiken een ideale oplossing.

Montage: op het kozijn of muur, voor de deur

Populaire shutters voor openslaande deuren:

5. Rolgordijnen voor openslaande deuren

Rolgordijnen openslaande deuren

Rolgordijnen zijn tijdloos en de goedkoopste oplossing voor openslaande deuren. Je bestelt de (duo) rolgordijnen mét of zonder cassette. Bij rolgordijnen met een cassette is het rolgordijn netjes weggewerkt in een systeem, zodat je de rol niet ziet. 

Rolgordijnen kun je samenstellen met zowel staaldraad geleiding of zijgeleiding. Rolgordijnen met zijgeleiding in een mini-cassette zijn ideaal voor een openslaande deur. Wanneer er tocht staat, kan het gordijn niet klapperen. 

Montage: op de muur of op de deur met klemsteunen of plakstrip (mini-cassette)

Je kunt het (duo) rolgordijn op de muur bevestigen, zodat het gordijn voor de openslaande deur hangt of met de mini-cassette op het kozijn van de deur plakken. 

6. Vouwgordijnen voor openslaande deuren

Vouwgordijnen schuifpui INHUIS

Vouwgordijnen zijn eenvoudig en sfeervol. Je herkent ze door de ‘vouwen’ in het gordijn. Je kunt kiezen voor vouwgordijnen met of zonder baleinen. Door middel van baleinen in het gordijn blijft de stof netjes recht hangen. Met een grote collectie aan stoffen en kleuren is er altijd iets te vinden voor jouw deur.

Montage: op de deur of montage op het plafond

Populaire vouwgordijnen voor openslaande deuren:

Heb jij nog een vraag over welke raamdecoratie geschikt is voor openslaande deuren? Bel ons, stuur ons een mailtje of chat met één van onze productspecialisten. Uiteraard ben je ook van harte welkom in één van de showrooms. 

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen