5x Raamdecoratie voor kunststof kozijnen

5x Raamdecoratie voor kunststof kozijnen

Veel huizen zijn voorzien van kunststof kozijnen. Ze bieden optimale isolatie en zijn makkelijk te onderhouden. Wanneer je  raambekleding wil monteren moet je vaak boren of schroeven. In het geval van kunststof kozijnen heb je dit liever niet, want de sporen van boren of schroeven kun je vrijwel niet wegwerken. INHUIS Plaza biedt hiervoor slimme oplossingen. 

Populair voor kunststof kozijnen

Bekijk de meest verkochte raamdecoratie producten voor kunststof kozijnen:

Rolgordijn mini cassette INHUIS
Rolgordijn mini cassette
Plissé in frame KeJe
Plisségordijnen
Zwarte houten jaloezieën INHUIS
Houten jaloezieën
Shutters
Plissé in frame KeJe
Plisségordijnen
Rolgordijn mini cassette INHUIS
Rolgordijn mini-cassette
Zwarte houten jaloezieën INHUIS
Houten jaloezie
Shutter

Welke raamdecoratie is geschikt voor kunststof kozijnen?

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor een standaard raam of een draai-kiepraam en wil je liever niet in je kunststof kozijn boren? Monteer de raamdecoratie dan op de muur (op de dag) in plaats van in het kozijn (in de dag). Raambekleding voor kunststof draai-kiepramen bevestig je eenvoudig, afhankelijk van het product, met klemsteunen, plakstrips of een frame. Bekijk welke soorten raamdecoratie geschikt zijn voor zowel kunststof kozijnen als kunststof draai-kiepramen.

duo rolgordijn op maat

1. Rolgordijnen voor kunststof kozijnen

Rolgordijnen en duo rolgordijnen zijn uitstekend geschikt voor kunststof kozijnen. Wanneer je niet wilt schroeven of boren in je kunststof kozijnen kun je de rolgordijnen op twee manieren monteren:  

Een rolgordijn in een mini-cassette heeft zijgeleiders waarin het gordijn hangt. Je hoeft een mini-cassette niet op het kozijn te monteren door gaten te boren, maar je kunt deze eenvoudig op het kozijn plakken. Dit is een ideale oplossing voor draai-kiepramen, maar ook voor vaste/standaard ramen is dit zeker mogelijk. Wel zijn de afmetingen beperkt, waardoor grote ramen hiervoor niet geschikt zijn. Een rolgordijn mini-cassette is te bestellen in een maximale breedte van 140 cm en een maximale hoogte van 220 cm.

Op de muur (op de dag) montage. Heb je een standaard raam waar je een rolgordijn op wil monteren en wil je jouw kunststof kozijnen hierbij niet beschadigen? Kijk of er voldoende ruimte is boven het kozijn op de muur. Je kunt het rolgordijn dan op de dag monteren, hierbij schroef je de montagesteunen in de muur en beschadig je de kozijnen niet.

rolgordijn draaikiepraam
Rolgordijn mini-cassette op een draai-kiepraam
Standaard rolgordijn op de dag montage
Plisse draaikiepraam

2. Plisségordijnen voor kunststof kozijnen

Net als rolgordijnen zijn plisségordijnen favoriet voor kunststof kozijnen en kunststof draai-kiepramen. Plisségordijnen zijn in vrijwel iedere raamsituatie toepasbaar, door het slanke systeem en diverse montagemogelijkheden.

Met draai-kiepraam steunen wordt het plissé aan de boven- en onderzijde bevestigd, waardoor zelfs als het raam in kantelstand staat, de plissé netjes blijft hangen. De steunen kunnen eenvoudig om de rand van het kunststof kozijn aan de boven- en onderzijde worden geplaatst.

Plakstrips: het TruFit systeem. Met het TruFit systeem, kleeft het systeem aan het glas, waardoor jouw plissé netjes hangt zonder dat je hoeft te boren of schroeven.

Plissé in frame. Het frame bevestig je volledig zonder te boren of schroeven in het kozijn. Dankzij het magneetsysteem kun je de plissé eenvoudig verwijderen en terug plaatsen wanneer je bijvoorbeeld het raam wil schoonmaken.

draaikiepraam plisse steun
Draai-kiepraam steunen
Plakstrips: TruFit systeem
Plissé in frame INHUIS
Plissé in frame

3. Jaloezieën voor kunststof kozijnen

Wil je graag houten of aluminium jaloezieën als raambekleding voor je kunststof kozijnen? Dat kan! Je kunt de jaloezieën op de muur monteren of in het geval van een kunststof draai-kiepraam, kiezen voor jaloezieën met zijgeleiding en klemsteunen. 

Draai-kiepraam: zijgeleiding en klemsteunen. Voor draai-kiepramen kies je jaloezieën met zijgeleiding. De zijgeleiding is van stevig staaldraad die door de lamellen heen loopt. Bij het openen van het raam blijven de jaloezieën netjes langs het raam hangen. Je bevestigt deze met klemsteunen, zodat je niet hoeft de boren of schroeven. Let hierbij wel op de afmetingen. Zo zijn de jaloezieën van 16mm en 25mm het beste geschikt. Een grotere jaloezie raden we niet aan in verband met ruimtegebruik.  

Op de muur (op de dag) montage. Houten of aluminium jaloezieën voor een standaard raam kun je op de muur bevestigen. Hierbij schroef je de montagesteunen in de muur en beschadig je de kunststof kozijnen niet. Ook is er soms voldoende ruimte tussen twee muren (in de dag), dit is afhankelijk van de situatie.

jaloezie met klemsteunen
Jaloezieën met klemsteunen
jaloezie op de dag
Jaloezieën op de dag montage

4. Shutters voor kunststof kozijnen 

Wil je shutters als raambekleding? Ook dit is mogelijk met kunststof kozijnen. Afhankelijk van de situatie en wensen ontkom je er helaas bij shutters niet aan om bij de montage in de kozijnen te schroeven. Wil je liever echt niet schroeven in je kunststof kozijnen maar wel graag shutters als raamdecoratie? Kies er dan voor om de shutters voor het kozijn te plaatsen.

Ook bij kunststof draaikiepramen kunnen shutters worden geplaatst. Als het gedeelte van de muur dat haaks op het raam staat diep genoeg is, kunnen shutters ook voor draai-kiepramen geplaatst worden. De shutters worden dan op het kozijn van het raam zelf geplaatst, waardoor de shutters altijd met het raam mee bewegen.

Shutters op een draai-kiepraam
Shutters op de dag montage

5. Gordijnen voor kunststof kozijnen

Gordijnen kunnen goed samen met kunststof kozijnen. Doordat je het gordijn monteert in een gordijnrails aan het plafond of roede, hoef je niet in het kozijn zelf te boren. Gordijnen zijn er in verschillende stoffen: transparant, lichtdoorlatend of verduisterend. Onze collectie bestaat uit overgordijnen, verduisterende gordijnen, inbetween gordijnen of vitrage. Van lichtdoorlatend tot verduisterend, alle gordijnen zijn geschikt voor kunststof kozijnen.

Heb je nog een vraag over welke raamdecoratie geschikt is voor kunststof kozijnen? Kom eens langs in één van onze showrooms of maak een adviesafspraak aan huis. Onze productspecialisten kijken graag met je mee en geven advies over geschikte raamdecoratie op maat voor kunststof kozijnen. 

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen