Plissés: Bij welk raam past welke uitvoering & bediening?

Plissé gordijnen winnen het op populariteit. Het gevouwen gordijn heeft een luchtige uitstraling en is samen te stellen in verschillende uitvoeringen. Onze plissé gordijnen kennen diverse bedieningsmogelijkheden, zodat jij deze raamdecoratie gemakkelijk in de gewenste positie kunt plaatsen. Ga jij voor de standaard uitvoering – de plissé die van boven naar beneden kan – of voor de top down bottom up uitvoering? Kies jij voor koordbediening, kettingbediening of gemakkelijk voor plissés met handgreep? Wij geven je duidelijkheid over de verschillende mogelijkheden.

Uitvoering plissés

Standaard Plissé
Met de standaard plissé uitvoering kun je de plissé van boven naar beneden bedienen. Het plissé gordijn beweegt net als een rolgordijn over het gehele raam naar beneden. 

Plissé top down bottom up 
Met een plissé met top down bottom up systeem kun je ervoor zorgen dat er alleen in het midden van het raam stof hangt. Je kunt het plissé gordijn zowel van de bovenkant als de onderkant bedienen. Je krijgt hierdoor voldoende licht in huis, maar behoudt toch je privacy. Ideaal voor bijvoorbeeld de woonkamer. 

Hoe ziet dat verschil eruit?

Dupli XL INHUIS project - Waskamer
Standaard plissé
Dupli XL INHUIS project - TDBU
Top down bottom up plissé

Plissé bedienen: koordbediening, bediening met een ketting of een handgreep bediening?

Plissés kun je op verschillende manieren bedienen. Afhankelijk van de uitvoering en het systeem dat je kiest kun je de plissés bedienen met een koord, ketting, handgreep of zelfs alleen met de onderlat. Deze vier bedieningsmogelijkheden zijn niet voor ieder type plissé mogelijk. Lees snel verder om er achter te komen welk type bediening per plissé type geschikt is.

Koordbediening
Koordbediening
Kettingbediening
Handgreep bediening
Handgreep
Lite-rise bediening

Liever advies aan huis?

Onze deskundige adviseurs komen graag bij jou thuis langs. Deel je wensen en krijg passend advies voor jouw woonsituatie. Vraag online gemakkelijk een adviesafspraak aan voor een moment dat jou uitkomt!
INHUIS raamdecoratie specialist

Raamdecoratiespecialist
Annemiek

Koordbediening | Plissé vrijhangend

Standaard worden plissé geleverd met koordbediening. Door middel van diverse koorden kun je de positie van het plissé gordijn bepalen. Bij een standaard plissé is er één bedieningskoord. Bij een top down bottom up plissé heb je aan beide zijden een bedieningskoord.

Plus- en minpunten
+ Meest verkochte plissé gordijn
 Minder handig bij grote raampartijen, de koordconnector kan los schieten door het gewicht.

Kettingbediening | Plissé Max

De plissé met kettingbediening is een wat luxueuzere uitvoering dan een plissé met koord. Bij een standaard plissé is er één bedieningsketting en met een top down bottom up max plissé heb je aan beide zijden een bedieningsketting.

Plus- en minpunten
+
 Ideaal voor grote ramen, want met de ketting beweeg je de plissé zonder moeite in de gewenste positie 

Door de Child Safety wetgeving kan de ketting kort zijn. Wanneer je klein bent en de raamdecoratie vrij hoog hangt kun je er minder goed bij. 

Handgreep | Plissé ingespannen

Ingespannen plissés bedien je met een handgreep. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld draai-kiepramen, want als het raam op kiepstand staat en de plissé met het raam meebeweegt, zijn er geen koorden die naar voren hangen of tussen het raam komen als het raam wordt gesloten.

Plus- en minpunten
+ Ideaal wanneer je niet gemakkelijk bij de zijkant van het raam kan komen. 
 Niet mogelijk bij brede ramen.

Lite-rise bediening | Plissé Max

De Lite-rise plissé bediening is geheel koordloos. Je verandert de positie van het plissé met de hand omhoog of omlaag. Laat je de plissé los? Dan blijft ze in deze positie staan. 

Plus- en minpunten
 Ideaal om plissés snel en direct te positioneren.
 Niet praktisch als je niet goed bij het raam kunt.

Heb je na het lezen van onze blog nog vragen? Onze specialisten helpen je graag in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. Liever persoonlijk advies aan huis? Maak direct een adviesafspraak!

Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje
Elise Mudde

Elise Mudde

Ik word enthousiast van bohemian en industriele interieurs | Favoriete raamdecoratie: jaloezieën, plisségordijnen en gordijnen | Een échte theedrinker | Mama van een meisje


Gerelateerde artikelen