Verschillende soorten gordijnen

Gordijnen kleden de woning aan en zijn sfeerbepalend. Door de juiste keuze te maken kunt u een vertrek een eigen uitstraling, stijl en ambiance geven. Andere voordelen van gordijnen zijn dat gordijnen geluiddempend zijn, inkijk tegen gaan en energiebesparend werken

Sfeer en functie gordijnen

U kunt kiezen voor gordijnen om verschillende redenen. Wilt u privacy, lichtinval of gordijnen ter decoratie? U kunt uw gordijnen op maat bij INHUIS Plaza volledig naar wens samenstellen. U heeft keuze uit diverse materialen voor uw gordijnen, van doorschijnend tot lichtdicht. Met gordijnen kunt u de sfeer van een kamer compleet veranderen. Wij bieden veel verschillende kleuren gordijnen in diverse stofsoorten aan. Met natuurtinten haalt u landelijke sferen in huis maar u kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor gordijnen voor bij een Scandinavische inrichting met de Scandinavian gordijnen.

Wilt u een geheel maken van uw kamer? Kies dan voor een gordijnstof in een kleur passend bij uw meubels en wanden. U vindt bij INHUIS een breed pallet aan kamerhoge stoffen, stoffen zonder naden, die als het ware één geheel vormen en hierdoor mooi strak vallen! Uw overgordijnen combineren met vitragegordijnen is ook mogelijk. Door een combinatie van vitrage met een overgordijn kleed u de ruimte volledig af.

Soorten gordijnstoffen bij INHUIS Plaza

Er bestaan dim-out gordijnen, overgordijnen, vitrage gordijnen en inbetween gordijnen. Dim-out gordijnen zijn verduisterende gordijnstoffen. Overgordijnstoffen zijn weer gemaakt van een dichtere stof en zitten wat betreft dichtheid van de stof tussen dim-out stoffen en inbetween stoffen in. Over gordijnstoffen houden wel veel lichtinval tegen maar zijn niet verduisterend. Als u uw overgordijn als een verduisterend gordijn wilt gebruiken kunt u deze laten voorzien van een verduisterende voeringstof. Daarnaast bestaan nog inbetween stoffen. Deze zijn wat betreft stofdichtheid tussen overgordijnen en vitrage in. Deze inbetween stoffen laten veel licht door maar zijn niet zo doorzichtig als een vitrage. Vitrage stoffen zijn doorzichtig en filteren de inval van daglicht.

Zonlicht en gordijnen

Gordijnen kunnen gebruikt worden op lichtinval te blokkeren of juist te filteren. Afhankelijk van waar u gordijnen wilt ophangen maakt u dus de keuze voor het soort stof dat u wenst. Wilt u bijvoorbeeld gordijnen in de slaapkamer? Kies dan voor overgordijnen of dim out gordijnen, welke echt het zonlicht blokkeren. Wilt u gordijnen in de woonkamer omdat u veel direct zonlicht in uw kamer hebt? Kies dan voor vitrage of inbetween gordijnen. Deze filteren de inval van het zonlicht, geven u een zekere privacy omdat u geen directe doorkijk meer is van buiten naar binnen of andersom en zorgen er tevens voor dat uw meubels niet meer zo snel verkleuren. Pas wel op met katoen of linnen stoffen,deze verkleuren namelijk snel in (zon)licht. Wij bieden veel stoffen aan met linnen look die zijn gemaakt van polyester. Deze verkleuren veel minder snel.

Gordijnen en ruimtelijk effect

Iedereen heeft wel eens twee dezelfde ruimtes gezien die totaal verschillend oogden. Het ene huis lijkt dan groter en ruimer dan het andere huis. Dit heeft u zelf in de hand door optisch meer ruimte te creëren met gordijnen. Gordijnen hebben het effect dat deze de ruimte kleiner laten lijken dan deze daadwerkelijk is. Door hier slim mee om te gaan kunt u toch een ruimtelijker effect creëren. Dit begint al met het kiezen van de juiste kleur voor uw gordijnen. Door het gebruik van lichte tinten en koele kleuren laat u een ruimte groter lijken. Deze kleuren reflecteren namelijk meer zonlicht dan donkere kleuren. Dit geldt ook voor glanzende stoffen zoals de stoffen in de "Earth collectie". Deze glanzende stoffen weerkaatsen het licht wat de ruimte groter laat lijken. Door gordijnen tegen of aan het plafond te hangen en op de vloer te laten eindigen lijkt de kamer ruimer dan als u deze net boven of aan het kozijn hangen. Wilt u toch kiezen voor een patroonstof? Kies dan voor een stof met grote vormen. Deze brengen meer rust in de ruimte aan dan kleine vormen. Drukke patronen laten een ruimte kleiner lijken.

Huisdieren en gordijnen

Heeft u huisdieren? Pas dan op met vitragestoffen en voile stoffen. Deze zitten binnen no-time vol met halen en haakjes: zonde!

Bekijk ons volledig aanbod gordijnen hier!


VORIGE

Thuis komen in een sfeervol huis

VOLGENDE

Het is weer tijd voor het zonnescherm!