4 tips voor het inrichten van je huis

zwarte shutters

Heb je onlangs een nieuw huis gekocht of een verbouwing op de planning staan? Het inrichten van je huis is een groot project met ontzettend veel keuzes. Vaak weet je niet waar je moet beginnen en ben je nog zoekende naar welke woonstijl en raamdecoratie het beste in jouw huis past. Wij geven je 4 handige tips voor het inrichten van je droomhuis. Met deze tips krijg je overzicht, breng je jouw interieurstijl in kaart, kies je de juiste raamdecoratie en geef je jouw huis een persoonlijke touch. Lees snel verder!

Heb je onlangs een nieuw huis gekocht of een verbouwing op de planning staan? Het inrichten van je huis is een groot project met ontzettend veel keuzes. Lees hieronder onze 4 tips voor het inrichten van je droomhuis. 

Tip 1: Zorg voor overzicht

Voor het effectief inrichten van je huis is een plattegrond essentieel. Meet bepaalde ruimtes en hoeken in je huis op, hiermee zorg je voor een goede impressie bij het inrichten van je huis. Vanuit een plattegrond kun je spelen met meubilair en woonaccessoires. Een goed begin is het halve werk!

Tip 2: Breng je interieurstijl in kaart

Ben je er nog niet helemaal over uit in welke stijl je jouw huis wil inrichten? Op onze website en Pinterest hebben wij een tal van binnenkijkers met verschillende interieurs. Laat je inspireren, verzamel ideeën en creëer een moodboard. Een tip: begin altijd met de vloer en muur. Dit is de basis van je huisinrichting. Daarna kies je welke kamer je als eerste wil inrichten. Het meest praktische is om te beginnen met de grootste ruimte in huis, namelijk de woonkamer. Ben je op zoek naar mooie raamdecoratie voor in de woonkamer? Lees onze blog 5x raamdecoratie voor de woonkamer!

Kies je voor een huis met een warme inrichting of ga je juist voor stoer en industrieel en welke raamdecoratie past hierbij? Lees hier welke raamdecoratie geschikt is voor een warme en industriële interieurstijl.

Liever advies van een specialist?

Deel je wensen met onze adviseurs en je krijgt heel gericht advies, passend bij jouw woonsituatie. Kom vrijblijvend langs in één van onze showrooms of maak een adviesafspraak op het moment dat het voor jou uitkomt.

Raamdecoratie specialist

Raamdecoratie specialist
Annemiek

Tip 3: Kies de juiste raamdecoratie

Kies bij het inrichten van je huis voor de juiste raamdecoratie. De juiste raamdecoratie is essentieel voor het inrichten van je huis. Het bepaalt namelijk niet alleen de juiste hoeveelheid lichtinval en privacy, maar ook de sfeer in huis, de verduistering in de slaapkamers en zeker niet onbelangrijk, de isolatie in iedere ruimte. Er is ontzettend veel keus en iedere soort raamdecoratie heeft zo zijn eigen functies. Zo kun je kiezen uit shutters, houten of aluminium jaloezieën, plissés of rolgordijnen en ga zo maar door. Maar welke raamdecoratie plaats je nou waar? Kijk vooraf eerst goed wat voor type raam je in huis hebt en aan welke eigenschappen jouw raamdecoratie moet voldoen.

Kies voor houten of aluminium jaloezieën om zelf de lichtinval en privacy te bepalen in de woonkamer. Wil je de slaapkamer goed verduisteren? Kies dan voor rolgordijnen met zijgeleiding en een verduisterende stof, een echte aanrader voor een goede nachtrust! Ben je op zoek naar raamdecoratie voor in de badkamer? Niet alle raamdecoratie is geschikt voor in de badkamer, maar gelukkig zijn er genoeg opties! Lees hier welke raamdecoratie geschikt is voor in de badkamer.

Meest gekozen raamdecoratie

Bekijk de populairste raamdecoratie en bereken direct je prijs:

Dupli standaard INHUIS
Dupli standaard | INHUIS
Shutters wit BLEND
Shutters | BLEND
houten jaloezieën
Houten jaloezie 50 mm | INHUIS
Rolgordijn INHUIS
Rolgordijn | INHUIS

Tip 4: Geef je huis een persoonlijke touch

Bij het inrichten van je huis wil je uiteraard de perfecte sfeer creëren. De sfeer in huis wil je het liefst zo gezellig mogelijk maken, maar hoe doe je dat? Iedereen heeft zijn eigen stijl en voorkeur, de inrichting van je huis is daar afhankelijk van. Houd voor jezelf een thema aan, hierdoor heb je een richtlijn. Kies je voor landelijk? Denk dan aan houten elementen, rustieke kleuren, veel kussens op de bank en een dienblad op tafel met gezellige kaarsen. Houd je liever van strak en minimalistisch? Dan is de moderne de stijl echt wat voor jou. In een moderne inrichting zie je veel lichte tinten in combinatie met materialen zoals leer, chroom of staal. Raamdecoratie, zoals zwarte shutters of jaloezieën kunnen hier echt het verschil maken. Daarnaast is de bohemian stijl ook ontzettend populair in veel huizen. Bohemian heeft een vrolijke uitstraling. Creëer sfeer door drukke prints te combineren met verschillende warme kleuren en Oosterse woonaccessoires. Uiteraard zijn er nog genoeg andere thema’s en is er zeker wel iets wat er bij jou past. Kijk hier voor meer inspiratie!

Wil je meer weten over hoe je jouw huis kunt inrichten of wil je graag meer weten over welke type raamdecoratie het beste in jouw huis past? Lees hier meer of kom langs in één van onze showrooms voor gratis advies over de perfecte raamdecoratie!

Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur
Nina Vervat

Nina Vervat

Ik heb een zwak voor Scandinavische en Industriële interieurs | Favoriete raamdecoratie: gordijnen en zwarte jaloezieën | Gefascineerd door binnenkijkers | Passie voor reizen, eten & interieur


Gerelateerde artikelen