Verduistering

Verduisterende raamdecoratie is eigenlijk onmisbaar als het gaat om een goede nachtrust. Een donkere kamer zorgt voor een betere nachtrust dan een kamer met veel lichtinval. Zeker in een kinderkamer zijn verduisterende stoffen meestal erg gewild. Doordat er verduisterende stoffen in veel verschillende kleuren raamdecoraties bestaan, is het eenvoudig om een verduisterende raamdecoratie te vinden die passend is bij de stijl van een ruimte.

Verduisterende stoffen

Verduisterende stoffen zijn verkrijgbaar voor rolgordijnen, duo rolgordijnen en dupligordijnen. Bij vouwgordijnen en gordijnen is het mogelijk om een verduisterende voering toe te passen. Omdat een donkere kleur beter verduisterend dan een lichte kleur, is het wel belangrijk om hier rekening mee te houden als u echt een goede verduistering wilt creëren.

Day & Night

Het is mogelijk om verduistering samen met privacy te combineren. Als dit gewild is, raden wij de verduisterende dupligordijnen aan. Dit systeem zorgt ervoor dat u de lichtinval van boven kunt combineren met privacy aan de onderkant. Overdag kunt u het plisségordijn deels sluiten, waardoor u lichtinval en privacy combineert. ’s Avonds  kunt u het verduisterende dupligordijn volledig sluiten waardoor u een volledige verduistering krijgt.

Jaloezieën

Bij de houten en aluminium jaloezieën kunt u zelf de hoeveelheid verduistering bepalen door middel van het kantelen van de lamellen. Door middel van een ladderband kan de lichtinval beter worden voorkomen, aangezien dit zorgt voor een betere sluiting van de jaloezieën. Bij de koorden wordt de lichtinval niet volledig tegengehouden, omdat deze dunner zijn.

Rolgordijn

Voor verduistering is een rolgordijn een fijne raamdecoratie. Dit biedt een maximale verduistering wanneer u het in combinatie neemt met een koof en zijprofielen. Dit houdt in dat de zijkanten afgesloten worden en daardoor de lichtkieren weg worden genomen.

Voordelen

Bij verduisterende stoffen brengt het met zich mee dat het donker wordt op de momenten wanneer u dat zelf wilt. Bovendien kunt u bij een aantal raamdecoraties zelf bepalen hoeveel verduistering u wilt hebben op een bepaald moment en wanneer.