Raamdecoratie in de slaapkamer

Licht en sfeer is net zo belangrijk als rust in de slaapkamer. Raamdecoratie is een zeer belangrijk onderdeel om sfeer te creëren in jouw slaapkamer. Er zijn verschillende raamdecoraties die perfect toe te passen zijn in de slaapkamer. Je wilt natuurlijk dat je slaapkamer zo donker mogelijk is, zodat je kunt genieten van een goede nachtrust. Bovendien kan raamdecoratie in de slaapkamer zorgen voor een gezellige en comfortabele sfeer.

Rolgordijnen in de slaapkamer: kies uit 200 designs!

Voor een sfeervolle slaapkamer is een rolgordijn een zeer goede raamdecoratie. Rolgordijnen zijn in veel verschillende kleuren en dessins beschikbaar, waardoor je deze altijd naar de kleuren en stijl van de slaapkamer kunt toepassen. Met een verduisterend rolgordijn maak je de slaapkamer extra donker wat zorgt voor een prettige nachtrust.

›› Meer inspiratie voor rolgordijnen in de slaapkamer

 

Duo rolgordijnen voor in de slaapkamer

Bij duo rolgordijnen switch je gemakkelijk tussen verduisterende en lichtdoorlatende raamdecoratie. Het duo rolgordijn bestaat uit twee stoflagen die je ten opzichte van elkaar kunt bewegen. Door dit als raamdecoratie in de slaapkamer toe te passen, kun je dus zowel de inkijk als de lichtinval eenvoudig zelf regelen. Duo rolgordijnen zijn in diverse baanbreedtes te bestellen. Voor kleinere ramen zijn kleinere baanbreedtes mooi, voor grotere ramen is een bredere baanbreedte sjieker.

››  Meer inspiratie voor duo rolgordijnen in de slaapkamer

 

Plissés en dupligordijnen voor in de slaapkamer

Als raamdecoratie in de slaapkamer zijn plissés zowel handig als mooi. Dit komt doordat plissés geschikt zijn voor bijna iedere raamvorm en dus ook voor de verschillende soorten ramen in slaapkamers. Met topdown bottum up plisségordijnen (rechterfoto) is er overdag voldoende licht in de slaapkamer en tegelijk privcay. 's Avonds kan de plissé tot boven worden opgetrokken, waardoor de slaapkamer verduisterd wordt.

Let op: enkele plisségordijnen zijn nooit volledig verduisterend, omdat er licht langs de koordjes naar binnen kan schijnen. Dit is geen probleem wanneer je de plissés bijvoorbeeld combineert met overgordijnen. Wil je verduisterende raamdecoratie? Kies dan voor dupligordijnen. Deze bestaat uit een dubbele stof, waardoor de kamer een stuk donkerder wordt wanneer de dupligordijnen volledig gesloten zijn. 

›› Meer inspiratie voor plisségordijnen in de slaapkamer

 

Gordijnen voor in de slaapkamer

Om warmte en licht in de slaapkamer te houden, zijn gordijnen de perfecte oplossing. Bovendien zijn gordijnen geluiddempend, waardoor de nachtrust minder wordt verstoord. Gordijnen kunnen tot de grond hangen of op vensterbankhoogte. Kies jij voor gordijnen in de wave, ringen of geplooide variant? Je stelt de gordijnen voor de slaapkamer helemaal samen naar jouw wensen in onze handige configurator. Bovendien passen tot de grond hangende gordijnen en vele gordijnstoffen bijna bij elke slaapkamerstijl en zijn daarom goed te combineren met de inrichting van de slaapkamer.
 

Naast deze typen raamdecoratie zijn er nog aluminium jaloezieën en houten jaloezieën. Deze zijn zeker geschikt voor de slaapkamer, maar zijn niet volledig verduisterend. Er kan altijd een beetje licht door de gesloten lamellen naar binnen schijnen. 
 

Voordelen raamdecoratie slaapkamer

Bij ramen met een enkel glas zorgt een gewatteerde voering van je raamdecoratie voor goede isolatie in de slaapkamer. Er zijn veel verschillende soorten, maten en kleuren raamdecoraties. Keuze genoeg! Heb je nog een vraag over geschikte raamdecoratie voor je slaapkamer? Neem gerust even contact met ons op! Onze productadviseurs adviseren je graag.