Raamdecoratie in de badkamer

Privacy en sfeer in de badkamer. Beiden wil je ze onderdeel laten zijn van de ruimte. Welke raamdecoratie is er geschikt voor de badkamer? Niet alle raamdecoratie is aan te raden in de badkamer, omdat de badkamer een vochtige ruimte is waardoor de kans op schimmel aanwezig is. Het is dan ook erg belangrijk om vochtbestendige raamdecoratie te kiezen voor in de badkamer.
 

Aluminium jaloezieën in de badkamer

Als raamdecoratie in de badkamer zijn aluminium jaloezieën een uitstekende keuze. Aluminium jaloezieën zijn namelijk vochtbestendig én eenvoudig schoon te maken. Ze geven een mooie, luxe en warme uitstraling aan de badkamer. Aluminium jaloezieën zijn in meer dan 250 kleuren te bestellen. Het advies is om aluminium jaloezieën zonder ladderband in de badkamer te hangen. Ladderband bestaat uit stof, waardoor deze het risico loopt om te schimmelen. 

›› Meer inspiratie voor aluminium jaloezieën in de badkamer

 

Houten jaloezieën in de badkamer

Houten jaloezieën kunnen in de badkamer geplaatst worden, maar zijn wel gevoeliger voor vocht dan aluminium jaloezieën. Het is dan ook belangrijk dat je de badkamer dagelijks goed ventileert. Je kunt kiezen voor een gladde lamel zonder houtnerf, zodat er geen vocht tussen de houtnerven komen te zitten. Hiervoor heeft INHUIS Plaza de modern collectie binnen de houten jaloezieën. De houten lamellen zijn eenvoudig schoon te maken met een swiffer of een lichtvochtige doek. Lees hier meer schoonmaaktips voor jouw raamdecoratie. 

Ook voor de houten jaloezieën geldt dat je beter kunt kiezen voor ladderkoord in plaats van ladderband. 

›› Meer inspiratie voor houten jaloezieën in de badkamer

 

Stijlvolle badkamer met houten shutters

Shutters zijn als raamdecoratie ook mogelijk in jouw badkamer. Shutters zijn vochtbestendig en geven de badkamer een zeer luxe uitstraling. Shutters bieden de mogelijkheid om zelf de hoeveelheid licht te bepalen en daarmee de privacy! Je kantelt de lamellen en kiest daardoor voor privacy of een doorkijk. Shutters zijn eenvoudig te reinigen met een swiffer of een lichtvochtige doek. Je kunt ze helemaal naar wens samenstellen.

›› Meer inspiratie voor shutters in de badkamer 

 

Voordelen raamdecoratie voor in de badkamer

Raamdecoratie voegt meer sfeer toe aan je badkamer dan alleen bedekkende raambestikkering. Let er bij de aanschaf van raamdecoratie altijd op dat de raamdecoratie vochtbestendig is en de mogelijkheid heeft om voldoende privacy te bewerkstelligen. Aluminium jaloezieën, houten jaloezieën en shutters zijn geschikt als raamdecoratie voor de badkamer. Ze geven een mooie en luxe sfeer wat ervoor zorgt dat je jezelf kunt ontspannen en je niet bang hoeft te zijn dat er inkijk is.

Voor inspiratie en advies ben je natuurlijk altijd welkom bij één van onze showrooms in BarendrechNaarden of Aartselaar!