Lichtinval & privacy

Wilt u graag de mate van lichtinval en privacy eenvoudig zelf kunnen afstemmen, dan zijn er een aantal raamdecoraties die daarbij goed van pas komen. Een aantal raamdecoraties zijn erg gemakkelijk te bespelen als het gaat om lichtinval en privacy. Zo zijn er horizontale- en verticale jaloezieën, plissés en dupligordijnen in verduisterende stof, day & night of top-down bottom-up en duo rolgordijnen.

Jaloezieën

Bij aluminium, houten en stoffen jaloezieën zijn de lamellen kantelbaar en kunt u dus zelf makkelijk de mate van lichtinval en privacy bepalen. Er zijn twee varianten jaloezieën, horizontale en verticale jaloezieën. Bij horizontale jaloezieën en verticale jaloezieën is het mogelijk de lamellen te laten kantelen.

Plissés en dupligordijnen

Om lichtinval en privacy tegen te gaan, zijn plissés en dupligordijnen erg handig. Hierbij is er keuze uit een verduisterende stof, maar ook kan er worden gekozen voor een day & night of top-down bottom-up uitvoering. Dit zorgt ervoor dat u de lichtinval van boven kunt combineren met privacy aan de onderkant. De top-down bottom-up uitvoering biedt de mogelijkheid om het gehele plisségordijn volledig te verschuiven naar een gewenste kant.

Duo rolgordijnen

Bij een duo rolgordijn verandert u eenvoudig tussen verduisterend en lichtdoorlatend. Duo rolgordijnen bestaan uit twee verschillende stoflagen met horizontale transparante en niet-transparante banen die u ten opzichten van elkaar kunt bewegen. Wanneer er twee dezelfde stoffen tegenover elkaar zijn, kijkt u er gemakkelijk doorheen. Zodra u de banen gaat verschuiven, kunt u spelen met het licht en uw privacy verhogen.

Voordelen

Wat het fijnst is aan het tegengaan van lichtinval en privacy, is dat u zich comfortabel kunt voelen thuis. Niemand houdt ervan om inkijk te hebben. Met bovenstaand genoemde producten, gaat u gemakkelijk lichtinval tegen en kunt u zelf afstemmen hoeveel privacy u graag wilt.